skip to Main Content

KÖPA DÄCK TILL BILEN

Ingers Däck är ditt Däckteam i Nyköping. Som medlemmar i Däckteam kedjan ingår vi i ett nätverk av specialiserade däckåterförsäljare i Sverige. Vi erbjuder alltid våra kunder däckservice på mycket hög nivå.

Det är såklart viktigt att dina däck är i bra skick, så att du kan köra trafiksäkert i alla väder.

Vi hjälper dig gärna med nya bildäck, både sommar och vinter. Hos oss hittar du alltid ett stort lager med kvalitetsdäck från bl a Nokian Tyres, Continental och Bridgestone.

Hur vi kan hjälpa dig!

 VINTERDÄCK OCH SOMMARDÄCK

Hos oss hittar du däck från stora däckleverantörer som Bridgestone, Nokian Tyres, Continental m. fl.

NYA FÄLGAR TILL BILEN

Funderar du på att köpa nya fälgar till bilen? Då undrar du säkert vilka märken och varianter som passar just din bilmodell, eller hur?

Du vill säkert se hur de kommer se ut på bilen också… Det kan du!

Våra leverantörer gör det möjligt för dig att ”testa” fälgarna på din bil direkt via datorn. Du behöver bara veta fordonets registreringsnummer eller veta vad bilen har för modell.

Du får upp en lista på de fälgmodeller som passar din bil och kan se hur de kommer se ut på bilen.

VÅRA FÄLGLEVERANTÖRER

Vi samarbetar sedan länge med OCL Brorssons och Specialfälgar, två av de största fälgleverantörerna i Sverige.

När ska man byta till vinterdäck?

Det finns regler för när din bil måste ha vinterdäck om det är vinterväglag. Du kan ha antingen friktionsdäck eller dubbdäck. Perioden detta gäller är mellan 1 december och 31 mars.

Dina vinterdäck behöver vara framtagna för vinterväglag och ska ha märkning med ett M eller ett S. Märkningen kan se lite olika ut. T ex M+S, M.S, Mud and Snow osv.

Dubbdäck får användas mellan perioden 1 oktober-15 april. Om det befaras bli vinterväglag, eller om du ska åka till t ex fjällen, får du använda dubbdäck även utanför det datumspannet.

Källa: Transportstyrelsen

Vilket mönsterdjup behöver däcket ha?

Det finns flera anledningar till att bara köra med bra däck på bilen. Trafiksäkerheten hamnar såklart högst upp på den listan, men även komforten och ljudnivån påverkas negativt när du kör med gamla och slitna däck. Risken för vattenplaning sommartid och halkan vintertid är också starka argument.

Vad gäller för mönsterdjup på däcken för sommardäck respektive vinterdäck?

Lagen säger att mönsterdjupet vid sommarväglag skall vara minst 1,6 mm i däckets huvudmönster, men tänk på att prestandan på ett så pass slitet däck inte är speciellt bra. Rekommendationen är att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion på en fuktig vägbana.

Vid vinterväglag måste mönsterdjupet på dina vinterdäck vara minst 3 millimeter. Om du har dubbdäck ska du tänka på att se över dubbarnas skick, så att du inte bara går efter mönsterdjupet när du bedömmer däcken. (Är du osäker, kontakta oss på Ingers Däck.)

Källa: Transportstyrelsen

(Vi reserverar oss för felskrivningar. Detta är ämnat som allmän information och du ska alltid kontrollera med rätt myndighet om du är osäker på vad som gäller.)